طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق را میتوان اولین و مهمترین مرحله برای رسیدن برای موفقیت در کسبوکار نامید. بازاریابی محتوا بخش مهمی از توسعه کسبوکار و استراتژی بازاریابی است که از طریق آن محتوای باکیفیت تولید و به اشتراک گذاشته میشود. تنها با پیروی از اصول بازاریابی محتوایی موفق است که میتوان با جذب مخاطبان ترافیک سایت را افزایش داد.
برای تدوین استراتژی بازاریابی باید ابتدا اهداف را مستندسازی کرده و سپس هدف اصلی را مشخص کرد. تعیین مقیاس بازاریابی و تشخیص مخاطب برتر از دیگر مراحل استراتژی هستند. علاوه بر این باید اجزای مهم استراتژی بازاریابی محتوایی موفق مانند تحلیل رقابتی، بودجه بازاریابی و تحلیل رقابتی را نیز در نظر گرفت.
منظور از استراتژی چیست؟
استراتژی یک مفهوم کلی و به معنای ترفند یا راهبردی برای تعیین اهداف و طرح برنامههای مشخص برای دستیابی به اهداف است. بهعبارتدیگر استراتژی یک برنامه طولانیمدت است که با دنبالکردن آن میتوان به اهداف بلندمدت مشخصی دستیافت. استراتژی برنامهریزی هدفمندی است که افراد تمامی ابعاد و شرایط را سنجیده و متناسب با آنها اقدام میکنند.
استراتژی بازاریابی محتوا و استراتژی محتوا سئو بر اساس نوع کسبوکار میتواند شامل برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت باشد. به همین دلیل در طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق باید تمام کارکردها و ازجمله استراتژی تولید محتوا مشخص شده و برنامه جامعی تدوین شود. در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی طراحی استراتژی بازاریابی بر اساس اصول دقیق و علمی بازاریابی تدوین و اجرا میشود.
طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق
هدف از طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق تولید محتوای باکیفیت و ارزشمندی است که توجه مخاطبان را به خود جلب کرده و تعداد مراجعه آنها به سایت و ماندگاری در سایت را افزایش دهد. تمام این موارد منجر به افزایش ترافیک سایت و توسعه کسبوکار خواهد شد. در طراحی اصول بازاریابی محتوایی موفق باید 7 مرحله را طی کرد تا بتوان به نتایجی با بهرهوری بالا رسید. این مراحل عبارتاند از:
- مستندسازی اهداف: باید به چرایی انجام بازاریابی محتوا پاسخ دهید. آیا هدف شما از انجام بازاریابی هدایت است؟ بهبود تجربه مشتریان یا ایجاد روابط جدید است؟
- تعیین هدف اصلی: بعد از مشخصکردن اهداف باید هدف اصلی را مشخص کنید. با تعیین هدف خود میتوانید به این موضوع برسید که چه چیزی میتواند کسبوکار شما را از دیگران متمایز کند.
- تحلیل محتوا: سومین مرحله طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق آنالیز محتوا است تا مشخص شود محتوای موردنظر تا چه اندازه میتواند شما را به اهدافتان نزدیک کند.
- تعیین مخاطبان برتر: در چهارمین مرحله از اصول بازاریابی محتوایی موفق باید مخاطبان هدف را مشخص کرده و بر انگیزه و علایق آنها متمرکز شد.
- جستجوی نیاز مخاطبان: در استراتژی بازاریابی محتوا توجه به نیازهای مخاطبان و تلاش در برآوردن آنها بسیار مهم است. با پیشبینی نیازهای مخاطبان میتوانید محتوایی همراستا باعلاقه و نیاز مخاطبان تولید کنید.
- تولید محتوای بیشتر با محتوای کمتر: با تولید یک محتوای کوتاه ولی جامع و توجه به نکات مهمی که میتواند سؤالات مخاطبان را پاسخ دهد میتوانید بر روی مخاطبان تأثیر زیادی گذاشته و ترافیک سایت را افزایش داده و اهمیت تولید محتوای باکیفیت در سئو ببینید.
- ساخت تقویم محتوایی: آخرین مرحله از طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق داشتن یک تقویم محتوایی است. تقویم محتوایی به شما کمک میکند تا اصول بازاریابی محتوایی موفق را بهصورت دقیق دنبال کرده و اجرا کنید.
اجزای مهم استراتژی بازاریابی محتوایی موفق
در طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق پیروی از اصول بازاریابی محتوایی میتواند تحولات بنیادین در هر کسبوکاری ایجاد کند. با داشتن یک استراتژی جامع برای بازاریابی محتوا و تمرکز بر اهداف بازاریابی میتوان در رقابت با رقبا پیروز شد. در استراتژی تولید محتوا هر بخش از آن باید همگام با اهداف باشد. در این مسیر باید اجزای مهم استراتژی بازاریابی موفق را موردتوجه قرار دهید. این اجزا عبارتاند از:
- میکس بازاریابی یعنی محصول (Product)، قیمت (Price)، مکان (Place) و ارتقا (Promotion) معروف به چهار P
- تنظیم اهداف بازاریابی مرتبط با چهار P البته با تغییر اولویتها میتوان اهداف را نیز تغییر داد.
- بودجه بازاریابی که یکی از عناصر مهم در طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق است و بدون توجه به بودجه نمیتوان هیچکدام از اصول بازاریابی محتوایی را عملیاتی کرد.
- تحلیل رقابتی: در طراحی استراتژی بازاریابی محتوایی موفق نباید رقبا را نادیده گرفت. عدم شناخت رقبا بر فعالیتهای شما تأثیر منفی گذاشته و نمیتوانید میزان موفقیت خود را در بازاریابی اندازهگیری کنید. با تحلیل رقبا پی خواهید برد که تا چه اندازه توانستهاید در جذب مخاطب عملکرد موفقی داشته و از رقبای خود متمایز شوید.
- موقعیتیابی: این بخش نیز از دیگر اجزای مهم استراتژی بازاریابی محتوایی موفق است که درواقع باید آن را بخشبندی بازار، هدفگذاری و موقعیتیابی یا بهاختصار اطلاعات بازاریابی STP نامید. در این بخش باید مسیری هدفمند و مؤثر را برای ایجاد محتوایی هماهنگ و متناسب با مخاطبان هدف تعیین کرد.
- تولید محتوا: آخرین جزء از اجزای طراحی استراتژی بازاریابی موفق تولید محتوا است. باتوجهبه بودجه، تحلیل رقابتی و اطلاعات بازاریابی STP میتوانید مهمترین قسمت یعنی تولید محتوا و کاربرد سیستم مدیریت محتوا را آغاز کنید. توجه داشته باشید که تولید محتوا نیز باید بر اساس استراتژی دقیق بوده و همگام با علاقه و نیاز مخاطبان باشد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر